woensdag 1 september 2010

Another project.

Het 3e klaproos project is inmiddels ook in gang gezet. Ik wordt toch zo vrolijk van die bloemen.

De quilt met de foto’s zit een fase verder in elkaar. Ik had allemaal repen gemaakt maar vond het een beetje saai worden. Nog een losse klaproos geprint om eroverheen appliceren. Op zich een aardig plan maar het was het net niet. De foto anders bewerkt en nogmaals afgedrukt. Vind ik wel beter worden. Het rafelige van de bloem past nu mooier bij de rode stukjes stof.
I started the third poppy project as well. The flowers are cheering me up. The photo quilt is one step further. I made strips but the result was a bit boring I thought. I printed a single poppy to sew upon. Nice idea but it was not good enough. I manipulated the photo differently and printed the result. Much better. The frayed character of the flower fits better with the red pieces of fabric.

 Mijn derde klaproos project wordt een tas. Dit idee ontstond toen ik in Birmingham rondliep. Je mocht daar niet met een rugzak naar binnen. Ik wist dat niet en glipte de eerste dag er ongemerkt tussendoor. Wel de hele dag mensen die er opmerkingen over maakten. Ik vond het zelf ook wel lastig want botste tegen iedereen aan. Wat ik dus nodig heb is een handig tasje voor op beursen. Ik weet niet hoe het jullie vergaat op een beurs maar ik kom altijd met meer thuis dan bedacht. De tas moet dus wel te vergroten zijn. Hoe, dat het ik inmiddels ook bedacht maar dat laat ik wel zien als ik zo ver ben.

My third poppy project will be a bag. I formed the idea in while walking on the festival of quilts in Birmingham. Back packs where not allowed. I didn’t know and the first day I sneaked through. But, all day long numerous people where complaining. I found it inconvenient as well because I bumped against a lot of people with it. So, what I need is a handy bag for use at shows. I don’t know what happens to you at shows but I always intend to buy nothing but return with a lot of stuff. What I need is an expandable bag. In the mean time I figured out how. I will show it then.Vandaag de achtergrond stof bewerkt. Begonnen met een oude stofstaal. Het is een vrij grof geweven linnenachtige stof. Er stond al een patroon van grote witte en zwarte bladeren op.
Nieuwe en bestaande stempels gebruikt. Voor de achtergrond heb ik stempels gemaakt van allerlei restjes foam. In willekeurig reepjes geknipt.
Ik had al eens grote stempels van een klaproos gemaakt. Twee die bij elkaar horen, de lichte en de donkere delen van een klaproos. 3 kleine klaproos setjes erbij gemaakt.Een paar lagen gestempeld. Het eind resultaat vind ik een beetje druk geworden maar ik denk dat als ik de tas delen eruit knip en de rest van mijn ideeën erop loslaat dat het uiteindelijk wel meevalt.

Today I did the background fabric. I started with an old fabric sample. It is a roughly weaved linen like fabric. There already was a pattern of large white and black leaves on it. I used new and existing stamps. For the background I made stamps with all kinds of foam leftovers. I cut them into random strips.
I already made large stamps of a poppy. It’s a set of two who belong together. The lighter and darker parts of a poppy. I made three new ones, small poppies.
I stamped a few layers. The result is a bit to loud, but I think when I cut out the parts of the bag it will do.
6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat wordt een mooie tas. Ik had in Birmingham een slappe rugzak van Cora Kemperman 'aan'. Die legt zich in de holte van je rug. Ik werd een keer aangehouden bij de ingang, maar toen de dame zag dat die rugzak in het kommetje viel mocht ik door :-). Er zat natuurlijk ook BIJ-NA niks in ;-)

Wat betreft je ontwerp: Het wordt steeds beter. Heb je er al eens aan gedacht om de repen niet allemaal even breed te maken (Fibonacci?). Als de dan ook die grote bloem aan repen snijdt en het zaakje door elkaar husselt kon dat wel eens heel interessant worden.

Margeeth zei

Mooie stof heb je gemaakt voor de tas.
Je mocht trouwens op zich wel met een rugzak naar binnen, maar alleen met een klein 'drawstring' exemplaar (heb het opgezocht op de site), de 'ban' op rugzakken was voor van die grote dingen waarmee je constant tegen mensen opbotst. Hoe ze dan de grens tussen wel en niet bepaalden was mij niet duidelijk, dus ik heb mijn rugzakje (een kleine, met een koord) maar thuisgelaten. Overigens mogen ze voor mij vanaf volgend jaar die vreselijke karretjes die hele volksstammen daar achter zich aan sleurden ook wel verbieden, kan uit ervaring vertellen dat het niet echt aangenaam is als iemand er mee langs je enkels ragt.

Jacquelines blog zei

Je stof wordt prachtig Sandra! Ik ben het wel met Margeeth eens dat die karretjes ook niet alles zijn...ik zit me suf te piekeren maar volgens mij had ik vorig jaar ook gewoon mijn rugzak mee naar binnen genomen....

Willy zei

Niks druk! Prachtig!

Emmy zei

heel erg mooi maar dat zijn we gewend Toch,,,,,,,,,,

Corryna Janssen zei

Je bent weer goed bezig Sandra. Volgens mij kun jij van alle lapjes mooie dingen maken :-).