dinsdag 3 september 2013

Breakdownprints

Zoals beloofd een foto van het resultaat van mijn breakdown print sessie. Ik ben er erg tevreden mee. Ook al was dat in eerste instantie niet zo. Ik had de verfpasta niet goed aangemaakt waardoor de schermen er na drogen lelijk uitzagen. Het kwam allemaal goed. Zelfs toen ik er halverwege achter kwam dat ik de soda vergeten was. Beetje soda opgelost in water en daarmee de lap aan de achterkant besproeid. 

As promised a picture of my breakdown printed fabric. I am very satisfied with the result. At first I wasn’t. I made a mistake with the printing paste and the screens dried very ugly. But at the end everything was all right. Even when I saw half way the printing process that I forgot to add soda ash. Dissolved a bit soda ash in water and sprayed it at the back of the fabric.

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Wie weet dat, juist omdat er van alles mis ging, dit zulke mooie lappen zijn geworden. En ook heel kleurrijk. Prachtig.

Aart zei

mooie lappen Sandra! Dit staat op mijn lijstje om ook weer eens te gaan doen, maar of het er van gaat komen? Vanmorgen, met 2 koppen koffie op bed jullie boek weer eens ter hand genomen en plannen gemaakt om linoleumsnedes te gaan maken.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Misschien daardoor, dat de lappen zo bijzonder zijn geworden, een explosie van patronen en kleur!

simone zei

Mijn printpasta mislukte vorige week ook in de zin van veel te dun en dus liep het van de schermen af. Ik heb ze gisteren toch gebruikt en ben dus heel benieuwd naar het resultaat, morgen kan ik spoelen. Als ze maar half zo mooi worden als deze ben ik heel tevreden.

els zei

Ook al denk je dat het mis ging, ze zijn prachtig geworden. Mooie kleuren en mooi patroon.

Maggi zei

Great results and a good tip about the soda ash.

Beth zei

This has to be one of my favorite techniques. Your results are marvelous!!

Joke zei

Dus toch een speciale techniek. Dat het breakdownprinten was stond er op facebook niet bij. Ik dacht het al, maar aangezien ik dat nog maar 1 keer gedaan heb (2 weken geleden bij Hannie) heb ik daar nog niet zo'n kijk op. Prachtige resultaten.
Ik ga ook snel de spullen kopen om die verdikker te maken, kan ik veel oefenen ;-)