woensdag 12 mei 2010

Tijd voor reflectie / Time for reflection

Het was even stil op mijn blog. Even een weekje op vakantie geweest. Nat en koud is de samenvatting, desondanks een fijne vakantie gehad. De dag nadat we terug kwamen was de eindpresentatie van de cursus. Gelukkig had ik de quilt klaar voordat ik met vakantie ging.

Mijn familie vond het namelijk niet zo’n fijn plan als werk en naaimachine mee moesten op vakantie. Kijkend naar mijn eindresultaat had ik er nog geen ‘wauw gevoel’ bij. Maar, er was verder geen tijd dus ik heb het maar zo gelaten. Pas op de dag van de cursus keek ik weer eens naar mijn quilt en bedacht dat ik hem eigenlijk niet goed vond. Kijk zelf maar.

Het vilten deel is te veel een los stuk. Het hoort er niet echt bij. Ondertussen heb ik allerlei gedachtes over het verbeteren van het werk door mijn hoofd gehad. VariĆ«rend van ‘het vilt eraf slopen’ tot ‘ de quilt geheel door midden knippen en weer aan elkaar naaien’. Intussen ook geleerd dat oplossingen als die laatste beter niet meteen uitgevoerd kunnen worden want die zijn over het algemeen redelijk onomkeerbaar. Het idee is nu dat ik het vilten deel eraf haal en vervang door ‘iets anders’, weet nog niet helemaal wat. De achtergrond vind ik verder wel ok.

Het werk van alle cursisten wordt in september tentoongesteld tijdens de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Gelukkig hoeven we pas 1 juni de foto’s voor de catalogus aan te leveren dus ik kan nog even aan de quilt gaan klussen. Gelukkig bevind ik mij in goed gezelschap, bijna de hele groep moest nog wel eea aan hun werkstuk doen voordat hij tentoonstellingswaardig was.


It was a bit quit on my blog. Had a week holiday break. Wet and cold is the summary but nevertheless, I had a nice holiday. The day after we came home I had the presentation of the final assignment of the quilting course. The quilt was finished just before we went away. Fortunately because my family didn’t like the idea of me, my quilt and my sewing machine on vacation. Looking at my result I didn’t have the ‘wow feeling’ . But, since I didn’t have time left I left it like it was. The day of the presentation was the first one I saw it again and my first thought was that it wasn’t alright. See for yourself.


The felted part is too much a piece on it’s own. It doesn’t fit. In the mean time I had several ideas about improving the quilt. These vary from ‘rip the felt off’ till ‘cut the whole quilt into pieces and sew them together again. In time I learned that the last solution isn’t one you should execute immediately, these ones are a bit irreversible. The last idea is that I remove the felted part and make something else out of it. Don’t yet what or how. The background is pretty ok I think.


The work of me and my fellow course mates will be seen at the annual show of the Dutch quilters guild in September. Due date for the photos for the catalogue is June 1st, so I can do something about it. I am in good company, almost the complete group has got work to do before the work is show proof.

5 opmerkingen:

Aart zei

Succes toegewenst, misschien een verbinding maken van quilt met vilt.
Het is maar een suggestie!
http://quiltaart.blogspot.com

Margeeth zei

Moeilijk. De achtergrond vind ik echt 'jou' en het vilt heel mooi en op de foto lijkt het ook allemaal goed bij elkaar te passen, maar in het echt is het misschien anders? Het belangrijkste is dat je er zelf tevreden mee bent. Succes ermee, je verzint vast nog wel iets.

Flauw zeg, dat je van je gezin je naaimachine niet mee op vakantie mocht nemen. Ik mag dat ook nooit en argumenten dat het dan voor mij ook vakantie is verhelpen daar helaas niets aan.

Sonja zei

Zoals je zelf al schrijft, het vilt past wel bij de quilt, maar het lijkt net dat het er zo opgeplakt is.Weghalen dus. Misschien kun je achter de quilt iets maken, wat er dan aan de zijkant iets uitsteekt, als je toch iets wilt toevoegen. Ik denk altijd maar LESS IS MORE. Dus met andere woorden zonder het vilt is je quilt mooi genoeg.

Corryna Janssen zei

Het ziet er toch goed uit Sandra. Ik vind je achtergrond prachtig en het vilten deel ook. Ook vind ik de stok waaraan je het hebt opgehangen mooi.

Er is wel iets mis met de compositie. Het vilten deel lijkt er wat aangeplakt te zijn. Het vilt past qua uitstraling goed bij de rest, maar het heeft geen goede plek. Ook valt het wat weg tegen de achtergrond die hetzelfde kleurenpalet heeft. Je zou kunnen overwegen of je achter het vilten deel een stof toevoegd (transparant wit/heel lichtblauw/doorzichtig of zo?) om het vilten deel zo wat naar voren te kunnen halen. Of juist een donkerder tint, al denk ik daar niet meteen aan, omdat er al redelijk veel donkere delen in zitten, zoals het bruin en donker blauw.
Een andere optie is om het vilten deel wat meer richting centrum te verplaatsen en het in een nog te creeƫren gat te hangen, zodat je een omlijsting van het niets krijgt. Het stokje vormt dan het ophangsysteem, waarmee het vilt binnen het 'niets' kan bewegen/hangen.

Misschien dat bovenstaande gedachtenspinsels bij jou ineens een heel ander idee oproepen. Zo werken zulke dingen vaak. In potentie is het een prachtige quilt, als je de compositie weet te verbeteren.

Groetjes,
Corryna

Lynn zei

Another beauty!!!!!!!!! I love the "extra" piece hanging on top to the side. Great idea!
So well done.