dinsdag 23 december 2008

Cursus / Course

Ik weet het nu zeker, ik hou niet van knutselen met papier. Ik ben nu paar maanden bezig met de cursus Quilten Speciaal. Voor wie dit niet kent, dat is een cursus die ontwikkeld is in samenwerking met Kunstfactor en onder auspiciƫn van het Quiltersgilde gegeven wordt door verschillende docenten. De cursus duurt tot ergens in 2010. Voorlopig onder de pannen dus. Het maken van collages behoort ook tot de cursusstof. En ik moet zeggen, het is niet mijn ding. Leuk om even snel te kijken hoe kleuren en vormen het samen doen maar mijn proces om tot een quilt te komen zit anders in elkaar.
Gelukkig zijn we de afgelopen keer weer lekker met stofjes in de weer geweest. Les gehad van Els van Baarle. Gestempeld met zelf gemaakte en elkaars stempels. Volgende lessen gaan we de gemaakte stoffen verder pimpen, eerst weer met Els en daarna met Cherilyn Martin. Ik ben benieuwd.

I am sure now, I don’t like playing around with paper. I started a course called ‘Quilting Special’ a few months ago. It’s a quilting course that takes about to years. Various people from various art disciplines are the teachers. Making paper collages is part of the teaching material. And I have to say, it’s not my cup of tea. Nice to check whether certain combinations or colours fit together but my process of making a quilt is different.
Fortunately we worked with fabrics again last time. Els van Baarle was our teacher. We made stamps and used these to decorate fabric. The coming lessons we will pimp these fabrics, next time with Els again and later on with Cherilyn Martin. I am curious.

5 opmerkingen:

ina zei

komt me heel bekend voor............, je zal zien - er komen nog veel meer "verrassingen"

Corryna zei

Wat een mooie stoffen! Ik hou wel van stempelen op stof. Eigenlijk doe ik het te weinig. die cursus lijkt mij ook erge leuk om te doen. Helaas kan ik mij er niet voor inschrijven. Hopelijk kan dat gauw weer. En anders moet ik maar op cursus bij jou of zo ;-). Ik hou wel van collages maken. Ik heb een aantal boekjes waar ik zo nu en dan collages in maak. Ik verzamel in de loop der tijd allerlei plaatjes die me aanspreken en ik plak ze dan zo mooi mogelijk, op kleur in.

Corryna

Anoniem zei

ik had het ook kunnen schrijven .... het met papier werken is ook niet mijn ding !! maar de lessen van Els en Cherilyn waren wel heel erg leuk !

Margeeth zei

Sluit me van harte aan bij jou en Mary. Ook ik ben geen papier-mens, heb het geprobeerd maar toch echt niet.
Voor de volgende les (batikken) raad ik je aan ook wat synthetische witte stof mee te nemen, dat droogt sneller en dan kan je veel meer doen.

Anoniem zei

Voel helemaal met je mee! Dat gekledder en gedoe...hahaha. Nee, geef mij maar lekker schone, zachte, mooie stoffies. En dan van alles ermee experimenteren. Ben wel heel benieuwd waar je nog meer mee thuis komt!