woensdag 7 oktober 2009

Freedom in progress

Voordat ik aan een quilt begin heb ik altijd wel al een uitgewerkt idee van hoe het moet gaan worden. Al is dat niet altijd een garantie dat het uiteindelijke resultaat er uitziet als het ontwerp, want er bestaat ook zoiets als voortschrijdend inzicht. Het is wel eens verfrissend om tegen je eigen natuur in te gaan. Ik ben maar een beetje in het wilde weg gaan knippen en aan elkaar gaan naaien. Om een gegeven moment werd het zelfs mij een beetje te woest van kleur. En dat is niet snel hoor. Ik besloot dat er een rustiger achtergrondstofje tussen moest. Aangezien ik nog helemaal into breakdownprinting ben leek me dat een fijn plan.
Donkergrijs met donkerbruin was het plan. Het blijft wel een lastige techniek om precies onder controle te krijgen maar voor zo’n knoeikont als ik is het een feestje.
Buiten knoeierig (bij mij valt de lepel altijd languit in de printpasta) ben ik ook een beetje ongeduldig. Ik had ’s middags geprint en de volgende ochtend besloot ik de lappen uit te spoelen. Dat was dus ietsje te vroeg. Er kwamen prachtige lappen uit maar een tintje te licht. Het hele proces dus nog maar een keertje over gedaan, gelukkig werden deze lappen precies goed.

Before I start a new quilt I always have developed the idea of the looks of the quilt. This is no guarantee that it will look like that finished because of moving view. But, sometimes it’s refreshing to go against your own nature. For this quilt I cut and sewed about in a random.
At a certain point even I considered it a bit too loud of colour. That happens very rarely.
I decided to use a calm background fabric. The plan was dark grey with dark brown. Since I am still into breakdown printing that seemed a good technique to use. It’s not easy to obtain the perfect result with breakdown printing but for a messy person like I am it’s a feast.
I am not only messy (my spoon always goes under in the print paste) but I am also impatient. I printed in the afternoon and the other morning I decided to rinse the fabric. That was a bit too early. The fabric is beautiful but much to pale. So I did it all again with a darker result.

2 opmerkingen:

Emmy zei

ook al zo ongeduldig komt me bekent voor maar het ziet er weer heel mooi uit

Corryna zei

Wat prachtig. Ik vind dit nog wel mooier dan batikken. Echt mooi Sandra!